İçeriğe geç

711 Yılında Hangi Savaş Oldu

711 yılında ne oldu?

Guadalete Muharebesi gerçekleşti. Endülüs kuruldu: Tarık Bin Ziyad İspanya’ya gitti ve gemilerini yaktı. Vizigot kralı Rodrik’i kendi elleriyle öldürerek Vizigot devletini yok etti. 1492’ye kadar süren Avrupa’da İslami yönetim kurdu.

715 yılında hangi savaş oldu?

Konstantinopolis Kuşatması (715)Konstantinopolis KuşatmasıBizans İç SavaşıTarih Mayıs-Ekim 715 Bölge Konstantinopolis Sonuç başarılı, III. Theodosios tahta oturduPartilerOpsikion OrduII. Anastasios

750 yılında hangi savaş oldu?

Zab Suyu Muharebesi, Emevilerin çöküşüne ve Abbasilerin iktidara gelmesine yol açan 750 yılında gerçekleşen savaştır. Zab Suyu Muharebesi, Emevi devleti ile Abbasiler arasında, Dicle’nin bir kolu olan Zap Suyu’nda gerçekleşen ve Emevilerin çöküşüne yol açan savaştır.

Kadiks Savaşı nedir kısaca?

Kadıks Muharebesi, Emeviler ile Vizigot İmparatorluğu arasında yapılan savaşın adıdır. Emevi ordusu, 12.000 kişilik bir orduyla İspanya’nın en güney ucundaki Calpe Dağı’nda (Cebelitarık) karargahını kurdu. Yakınlardaki Algeciras’ı ele geçirdi. Vizigot ordusu, Emevi ordusunun ilerlemesini engellemek için Algeciras’a doğru ilerledi.

710 yılında ne oldu?

710 yılında Songa Ormanı’ndaki savaşta isyancı Kırgızlar yenildi ve Kağanları öldürüldü. 714 yılında Karluklar, Göktürklere karşı ayaklandılar, ancak hiçbir sorunları yoktu.

1117 yılında ne oldu?

Gazne Savaşı, 1117 yılında Gazneli Behramşah’ı destekleyen Selçuklu kuvvetleri ile Gazneli kardeşi Sultan Arslanşah’ın ordusu arasında gerçekleşmiştir.

751 yılında hangi Türk devleti vardı?

751 yılında Araplar ve Çinliler arasında gerçekleşen Talas Muharebesi’nde Karluk Türkleri Abbasiler’in yanında yer aldı ve Abbasiler’in zaferini sağladı. Bu savaş sayesinde Karluk Türkleri İslam hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı buldu ve az sayıda kişi İslam’ı kabul etti.

732 yılında hangi savaş oldu?

732 yılında Abdurrahman el-Gâfiki komutasındaki İslam ordusu ile Charles Martel komutasındaki Frank kuvvetleri arasında Fransa’nın Poitiers (Puvatya) yakınlarında gerçekleşen Puvatya Muharebesi, İslam tarihi ve Avrupa tarihi açısından son derece önemli bir savaştır.

1077 yılında hangi savaş oldu?

Miryokefalon (Miryokefalon) Muharebesi (Vatan Savaşı) Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans İmparatoru Manuel I arasında gerçekleşen savaştır. Anadolu’da Türk egemenliğinin kabul edildiği savaştır. Anadolu’nun tapusunun alındığı savaş olarak da bilinir.

1070 yılında hangi savaş oldu?

1068’de Romalı Diogenes Türklere karşı bir sefer düzenledi, ancak Koçhisar şehrini geri almasına rağmen Türk atlılarına yetişemedi. 1070’te Alparslan komutasındaki Türkler, günümüzde Muş’un bir ilçesi olan Malazgirt’te bulunan Manzikert (Bizans dilinde Malazgirt) ve Erciş kalelerini ele geçirdi.

748 yılında ne oldu?

Olaylar. 14 Şubat – Abbasi Devrimi: Ebu Müslim Horasani komutasındaki Haşimi isyancılar, Horasan’ın (şimdiki İran) Emevi eyaletinin başkenti Merv’i ele geçirdi. Kahtabe bin Şebib el-Ta’i, Gürgan’da 1.000 kişilik bir Emevi ordusunu yendi ve Nişabur ve Rey şehirlerini ele geçirdi.

751’de ne oldu?

Talas Muharebesi, 751 yılında günümüz Kırgızistan sınırları içerisinde Talas Nehri civarında Abbasiler ve Çinliler arasında gerçekleşen beş günlük bir muharebedir. Çin ordusunun yenilgisiyle sonuçlanan muharebe, hem Çin, hem Türk hem de İslam tarihi açısından önemlidir.

Tarik bin Ziyad hangi savaşta?

Tarık bin Ziyad, Guadalete Muharebesi olarak da bilinen savaşta Vizigot kralına ağır bir yenilgi yaşattı. Bu başarıdan sonra Musa bin Nusayr da Vizigotların 10. kralı oldu.

Puvatya savaşı kimler arasında oldu?

Puvatya Muharebesi, 114/732 yılında Güney Fransa’daki Tur (Tours) ve Puvatya (Poitiers) şehirleri arasında Abdurrahman el-Ghafiqi komutasındaki İslam ordusu ile Charles Martel (Charles Martel) komutasındaki Frank ordusu arasında gerçekleşen, hem İslam hem de Avrupa tarihi açısından önem taşıyan bir savaştır.

Kadisiye Savaşı nerede oldu?

Kadisiye Muharebesi Kadisiye Muharebesi (636/637), Sasani hanedanı güçleri ile işgalci Arap ordusu arasında Hirah yakınlarında (günümüzde Irak’ta) gerçekleşti. Kadisiye Muharebesi Kadisiye Muharebesi (636/637), Sasani hanedanı güçleri ile işgalci Arap ordusu arasında Hirah yakınlarında (günümüzde Irak’ta) gerçekleşti. Arap orduları arasında gerçekleşen savaş.

719 yılında ne oldu?

Emevi İmparatorluğu’nun Galya’yı işgali (Güney Fransa’daki Vizigot Krallığı’na yönelik ilk büyük Müslüman saldırısı).

797 yılında ne oldu?

Bizans Döneminde Bilecik: Abbasi Halifesi Harun Reşid döneminde (797) Bilecik ve Söğüt çevresi, Bitinya bölgesindeki diğer kentler gibi fethedilerek Abbasi egemenliğine sokuldu.

712 yılında ne oldu?

Olaylar. Emevilerin İberya’yı fethi: Musa bin Nusayr, 18. yüzyıl, Kuzey Afrika.

745 yılında ne oldu?

Göktürkler, tarihte Türkler adıyla kurulan ilk devlettir. Hun İmparatorluğu’nun zayıflaması ve dağılmasının ardından, 552 yılında Türk kabileleri arasında üstünlük kurarak Göktürk devleti kuruldu. 745 yılında Uygurlar’ın İkinci Doğu Göktürk (Kutluk) Kağanlığı’nı yenmesiyle Göktürk devleti çöktü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Seks Yapan Escort