İçeriğe geç

Antrepo Nasıl Alınır

Antrepo belgesi nasıl alınır?

Depo açma ve işletme izni başvurusunda bulunan gerçek ve tüzel kişiler, yatırım yapmadan önce deponun bağlanacağı gümrük idaresine başvuruda bulunarak yatırım izni almak zorundadır. Akaryakıt depoları hariç, özel depolar için yatırım izni aranmaz.

Kimler antrepo açabilir?

Antrepo açma izni verilebilecek kişiler: En az beş yıllık faaliyeti bulunan, ödenmiş sermayesi ile yedek akçeleri toplamı en az 10 milyar Türk Lirası olan ve son beş yılda ödediği kurumlar vergisinin 2000 yılı basit ortalaması en az beş milyar Türk Lirası olan kişiler.

Antrenpo açmak ne kadara mal olur?

a) 1.000 m² veya 2.000 m³’e kadar 1.000.000 TL. b) 1.000 m²’den sonra her 1.000 m² için 500.000 TL (1.000 m²’nin altındaki artışlar 1.000 m²’de tamamlanacaktır). c) 2.000 m³’ten sonra her 2.000 m³ için 500.000 TL (2.000 m³’ün altındaki artışlar 2,000 TL’dir.

Antrepo açma iznini kim verir?

a) Depo yatırım izni veya depo açma ve işletme izni başvuruları ilgili Gümrük Müdürlüğüne yapılır. Gümrük Müdürlüğünce hazırlanacak değerlendirme sonucuna göre başvuru, izni vermeye yetkili bölge müdürlüğüne görüş bildirilerek iletilir.

Antrepo ücretini kim öder?

A. Taşıyıcı, depolama ücretini ve depolamayla bağlantılı olarak ortaya çıkan tüm masrafları ödemekle yükümlüdür.

Antrepoda kimler çalışır?

Depo memuru iş ilanları ithalat şirketleri tarafından yayınlanır. Malların gümrük işlemleri tamamlanana kadar bir depo kullanılır. Türkiye’de faaliyet gösteren birçok yabancı şirketin deposu vardır. Depo işleri çalışan düzeyinde aynı olsa da yöneticiler için farklıdır.

Antrepo geliri ne kadar?

Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Kullanıcıların iş başvurusunda bulunurken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, bir depo çalışanının ortalama maaş beklentisi aylık 25.000 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 22.500 TL ve 31.000 TL’dir.

Kaç tip antrepo vardır?

Genel depolar A, B ve F tipi; özel depolar ise C, D ve E tipi olmak üzere 3 tiptedir.

Antrepo kaç metrekare olmalı?

Gümrük Yönetmeliği’nin 519 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında: “Genel antrepo olarak açılıp işletilecek yerlerin açık ve/veya kapalı alanlarının toplamı, büyükşehir belediyesi sınırları içinde 5.000 m2’den, diğer yerlerde ise 3.000 m2’den az olamaz.” denilmektedir.

Büfe ne kadar kazanır?

Verilere göre büfe personeli 2024 yılı itibariyle ortalama aylık 18.900 TL maaş alacak. Büfe personeli 2024 yılında en düşük maaş 16.800 TL alırken, en yüksek maaş 25.200 TL olacak. Önceki yıllara bakacak olursak Temmuz 2023’te büfe personelinin ortalama sayısı 13.

Şirket kurmak ne kadara mal olur?

Sermaye şirketi kurmanın maliyeti 2024 yılında 12.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Şirket kurmanın maliyeti şirketin bulunduğu ile ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ayrıca şirket kurulduktan sonra avukatlık ücreti gibi ek ödemeler olabilir.

Bir iş yeri açmak ne kadara mal olur?

İş kurmak için iki seçeneğiniz var; bunlar şahıs şirketi veya limited şirket açmaktır. 2023 yılı itibariyle şahıs şirketi kurmanın maliyeti; Noter imza beyannamesi masrafları, noter denetçisi masrafları ve mali müşavirlik işletmesi açma masraflarının tamamı hesaba katılırsa bu değer 1.300 ile 1.800 TL arasında değişebilmektedir.

Antrepo ruhsatı nasıl alınır?

Gümrük antreposu açma ve işletme izni almak isteyen kişiler Gümrük Yönetmeliği’nin Ek 80 “I” bölümüne başvurmalıdır. Başvuru için gerekli bilgi ve belgelerle birlikte antreponun bağlanacağı Gümrük Müdürlüğü’ne, Ek 81’deki “BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER” bölümünde belirtilen taahhütle başvuruda bulunmalıdır.

Depo ve antrepo arasındaki fark nedir?

Depolar malların daha uzun süre depolanmasını ve korunmasını sağlarken, depolar yalnızca depolama işlevini yerine getirir. Bu nedenle, depolama alanları genellikle ithalat ve ihracat işiyle uğraşan şirketler tarafından tercih edilirken, depolar genellikle kısa süreli depolama ihtiyaçları için kullanılır.

Geçici antrepo nedir?

Cevap: Geçici olarak depolanan eşyayı her türlü dış etki ve müdahalelerden korumak için yapılan ve taşıtların durduğu, yanaştığı veya iniş yaptığı depo, antrepo, antrepo veya hangar gibi yerlere geçici depolama denir.

Antrepo beyannamesini kim verir?

Depo beyanı kullanıcı tarafından kaydedilir. Beyanname gümrük idaresi tarafından kabul edilir. Depoya erişim gümrük memuru ve yetkili gümrük müşaviri tarafından sağlanır.

C tipi antrepo nasıl açılır?

C, D ve E türü özel antrepo olarak açılacak yerin işyeri sınırları içerisinde bulunması halinde işyeri açma ve çalışma izni veya buna ilişkin belge yeterli olup, bu belgelerde “antrepo” veya “depo” ibaresinin aranması zorunlu değildir.

Antrepo ücreti nedir?

Şirket mallarını kendisi depoluyorsa, bu tür depolara özel depo denir. Herkesin kullandığı depolara ise kamusal depolar denir. Depolama sırasında alınan ücrete depolama ücreti denir ve depo işletmecisiyle anlaşma yapıldıktan sonra malların depolanması için ödenecek ücrettir.

C tipi antrepo nedir?

C tipi depo, işletmeni ile kullanıcının aynı kişi olduğu ve bu kişinin depoya yerleştirilen mallardan sorumlu olduğu özel depo tipidir. D tipi depo, işletmeni ile kullanıcının aynı kişi olduğu ve sisteme erişimin kayıt yoluyla sağlandığı özel depo tipidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir